Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 27.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 27.01

Добро утро в четвъртък! 

Доминация на Биткойн: 42.98%

 Цена на Биткойн: $36 145

Обем търговия за последните 24 часа = $101 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 20 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.63T -3.38%
Пазарна Капитализация на Биткойн 684B -4.17%
Пазарна Капитализация на Етериум 287B -3.29%
Пазарна Капитализация на DeFi 110B 9.50%

Путин казва, че Русия има предимства от Биткойн майнинг сектора

Светла новина от Русия. Миналата седмица Централната банка на страната бе решила да взима мерки срещу крипто майнинг сектора. По въпроса обаче се произнесе не кой да е, а президентът на Федерацията Владимир Путин. 

Според него Русия има “конкурентни предимства” що се касае до добива на криптовалути. Коментарите му дойдоха само ден след тезата на министърът на финансите, който посочи, че дейността трябва да бъде регулирана, вместо забранявана.

„Що се отнася до криптовалутите, централната банка има своя позиция, тя е свързана с факта, че според експерти на Централната банка разширяването на този вид дейност носи определени рискове и преди всичко за гражданите на страната, като се има предвид високата волатилност и някои други компоненти на тази тема" - сподели Путин. Той добави, че ще насърчи Правителството и Централната банка да стигнат до консенсус по въпроса.

Русия отговаря за 10% от глобалния хаш рейт. След рецесиите на Китай, страната стана предпочитана дестинация за крипто миньорите. 

 

Фед няма да вдига лихвените проценти към момента

Федералният резерв на САЩ съобщи, че ще задържи лихвените проценти до 0% към момента въпреки първото покачване, предвидено през март. 

Новината респективно повлия на крипто пазара и Биткойн се изстреля от нива в малко над $36 000 до $39 200. Независимо от това в момента най-голямата криптовалута сменя ръце в $36 176. 

Политиката на ФЕД изглежда не е константна величина. През декември институцията съобщи, че предвижда три повишения на лихвени проценти, както и намаляване на количеството изкупени облигации. Това са мерки в опит на връщане на инфлацията в здравословните ѝ нива от 2% (през декември тя достигна 7%).

Лихвените проценти влияят на това колко скъп е един кредит за бизнеса, а в същото време и на това колко пари има в икономката. С повишаването им се демотивира вземането на кредит. Отлагането на действия от страна на ФЕД обаче изглежда ще е в полза на акциите и крипто.

 

FTX US с оценка от $8 млрд

FTX US е дъщерна компания на FTX базирана в САЩ. Крипто борсата действа с пълна пара и вече се хвали с първата си инвестиция Серия А за $400 млн. С тях компанията има оценка от $8 млрд. 

Сред инвеститорите са Paradigm, Temasek, Multicoin Capital, Lightspeed Venture Partners и други. Новината идва три месеца след като FTX сподели за рунд за $420.69 млн, с което компанията получи оценка от $25 млрд.

Президентът на FTX US Brett Harrison сподели малко вътрешни данни. През 2021 компанията е стартирала с 10 000 клиента и $1 млн дневен обем търговия. Към  декември бизнесът има 1.2 млн клиенти и $350 млн дневен обем търговия.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога