Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.01

Добро утро! Днес в броя си говорим както за регулации, така и за мета начинанието на YouTube.

Доминация на Биткойн: 42.14%

Цена на Биткойн: $37 313

Обем търговия за последните 24 часа = $87.98 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 23 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.68T 3.51%
Пазарна Капитализация на Биткойн 706B 3.60%
Пазарна Капитализация на Етериум 293B 3.25%
Пазарна Капитализация на DeFi 115B -24.08%

Финансовият министър на Русия: Биткойн регулации, а не забрана

Докато Централната банка на Русия призова към забрана на крипто, описвайки сектора като най-черния на земята, то изглежда министърът на финансите не е съгласен.

Миналата седмица банката на банките в страната съобщи притеснения за екологичен отпечатък на Биткойн добива. Логично поиска забрана за миньорите, но същевременно забрана на всички граждани и инвестиционните инвеститори да търгуват крипто. Освен обаче екологичния отпечатък, главната причина за рестрикциите се крие във факта, че криптовалутите дават възможност за изкарване на пари от руската икономика - нещо, което не се харесва на Банката.

Не различно мнение обаче е министърът на финансите на Русия, Ivan Chebeskov, който казва, че Биткойн се нуждае от регулации, а не от забрана. Те трябва да защитават гражданите и да не затварят вратата към младата индустрия, смята той. Chebeskov спомена, че министерството работи активно по създаване на регулации на пазара.

 

Казахстан спира тока на Биткойн миньорите до края на януари

Изглежда за Биткойн миньорите в Казахстан остава начинът да купят крипто, вместо да го минуват, поне до края на месеца.

Компанията, която доставя електричество в страната, потвърди пред Bloomberg, че спира тока на крипто миньорите от 24 до 31 януари. В допълнение бе прекъснат главен тръбопровод, който остави Казахстан, Киргизстан и Узбекистан без ток и вода. В момента повредата е отстранена, на миньорите остават без ток до края на месеца.

След рестрикциите на Китай, Казахстан се превърна във второто най-голямо убежище за крипто миньори. Според проучване на правителството обаче, секторът ползва 8% от електроенергията в страната. Повече от половината от тази цифра се използва от миньори в “сивата” зона, които отказват да се регистрират и плащат данъци. 

През ноември министърът на енергетиката, Magzum Mirzagaliyev, каза, че нерегистрираните миньори ще бъдат изключени, но изглежда до края на януари майнинг секторът на Казахстан е потопен.

 

YouTube започва да разучава NFT 

CEO-то на YouTube Susan Wojcicki сподели, че компанията се интересува от NFT.

В свое писмо тя казва, че платформата се стреми да разшири екосистемата, като това може да включа “неща като NFT”.

Wojcicki също казва, че Web3 е “източник на вдъхновение” за YouTube, като отделя внимание на DAO организациите. 

„Изминалата година в света на криптовалутите, незаменими токени (NFT) и дори децентрализираните автономни организации (DAO) подчерта невъобразимата досега възможност за разрастване на връзката между създателите и техните фенове“ - казва тя.

В същото време директорът на отдел игри напуска YouTube, за да се присъедини към екипа на Polygon Studios. 

Ryan Wyatt ще се оттегли от позицията си в YouTube, за да стане CEO на венчър компанията Polygon Studios.

„В ролята си в Polygon Studios ще се фокусирам върху разрастването на екосистемата за разработчици чрез инвестиции, маркетинг и поддръжка на разработчици и преодоляване на пропастта между Web2 и Web3. Ще ръководя организацията Polygon Studios за игри, развлечения, мода, новини, спорт и други.” - написа той в Twitter.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога