Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.01

Добро утро! Готово ли е кафето, защото нашият сутрешен брой е!

Доминация на Биткойн: 42.16%

 Цена на Биткойн: $35 930

Обем търговия за последните 24 часа = $126 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 12 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.62T -0.28%
Пазарна Капитализация на Биткойн 681B 2.07%
Пазарна Капитализация на Етериум 283B -1.78%
Пазарна Капитализация на DeFi 112B 8.00%

Етериум фондацията преименува Eтър 2.0 на “консенсус слой”

Етериум 2.0 остана в историята само за да даде път на новото си име “консенсус слой” (“consensus layer”). Новината бе съобщена от Етериум фондацията, организация, която помага за координация на техническите разработки и съобщенията по проекта.

Причината за промяната на името е, че според Фондацията промените в кода ще са доста по-сериозни от обикновен ъпгрейд. 

Очаква се мрежата да премине от proof-of-work към proof-of-stake, който ще улесни процеса по изминаване на нов блок транзакции.

С промените Етериум 1 ще бъде разпознаван като “изпълнителен слой”, а Етериум 2 като “консенсус слой”. Първият ще бъде свързван с умни договори, а вторият ще дава сигурност, че всички устройства действат по правилата - и ще санкционира тези, които не го правят. (заключване на Етър токени и отнемането им при верификация на неправилна транзакция)

 

Биткойн падна под $34 000 

Най-голямата криптовалута определено не е в епичните си моменти. От началото на годината цената на Биткойн постоянно свети в червено, а вчера достигна нива на търгуване от под $34 000 - чак до $33 707. 

Криптовалутата е далеч от своя рекорд, постигнат в $69 000. Общата пазарна капитализация на крипто пазара също е потопена - тя достигна почти $3Т през ноември 2021, а сега стои наполовина в $1.6Т.

 

Fantom стана третата най-голяма DeFi мрежа

С повече от $12.66 млрд заключени в екосистемата на Fantom, тя подмина Binance Smart Chain, за да стане третата по големина DeFi мрежа според DeFiLlama.

Fantom принадлежи към мрежите, използващи proof-of-stake механизъм. Протоколът се стреми да съперничи с Етериум, като решава проблемите му с високите такси за транзакции и време за верификацията им.

От общо над $194 млрд, заключени в DeFi протоколи, Fantom контролира 6.48%, сравнено с BSC в 6.03%. Terra стои на второ място с 8.34%.

Разбира се първата позиция се държи от Етериум, който притежава 58.70% от общата сума, заключена в протоколите.

 

Семейство Тръмп срещу TrumpCoin

Меме койн на име TrumpCoin хвана вниманието на семейство Тръмп. Синът на предишния президент Доналд Тръмп, Ерик Тръмп, написа в Twitter съобщение за криптовалутата. 

В него той казва, че семейството няма нищо общо с меме койна и ще бъдат предприети “правни действия”.

На сайта на TrumpCoin пише, че той е бил стартиран на 20 февруари 2016 в чест на предишния президент на САЩ. Койнът има пазарна капитализация от близо $1.5 млн и циркулиращо предлагане от 6.6 млн токена. 

В резултат на поста на Ерик, TrumpCoin се изкачи с 350%, като в момента отново е надолу.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога