Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.10

Добро утро в събота!

Доминация на Биткойн: 46.58%

 Цена на Биткойн: $65 005

Обем търговия за последните 24 часа = $119 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 84 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.53T -1.87%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.150T -2.58%
Пазарна Капитализация на Етериум 474B -2.22%
Пазарна Капитализация на DeFi 139B -10.28%

Етериум броени дни преди новия ъпдейт Altair

През това лято втората криптовалута по пазарна капитализация криптовалута премина през ъпдейт, който промени структурата на таксите. Вместо те да отиват при миньорите, като награда за верификацията на транзакциите, те вече са изгаряни. След броени дни обаче, на 27 октомври, Етериум ще е поставен пред нов ъпдейт на име Altair.

Altair ще е първата стъпка към свързването на страничния чейн, който подпомага транзакциите извън proof-of-work, с главния блокчейн. 

Страничният чейн, който беше въведен през декември миналата година, работи на алгоритъма proof-of-stake. Той ще даде начало на няколко неща - първо стейкинг на Етериум, като миньорите ще се превърнат във валидатори. Те ще заключват своя Етерим в системата, за да верифицират транзакции. Колкото повече заключен Етериум и от колкото по-дълго време го има даден миньор, той бива приоритизиран да верифицира следващия блок с транзакции и съответно да получи новоизминеван Етерием. 

Преминаването от proof-of-work към proof-of-stake е известно още като Ethereum 2.0. То ще подобри системата и ще намали разходите за енергия на миньорите.

 

DOGE нагоре след tweet на Musk 

Това не е първият, и със сигурност няма де и последният случай, в който Elon Musk влияе на цената на meme монетата Dogecoin

Вчера следобед акаунта в Twitter UberFacts, който има 13 млн последователи, написа: “Elon Musk се очаква да стане първият трилионер в света, благодарение на SpaceX”. В този момент Musk забеляза възможността да даде рамо на своята любима криптовалута и коментира “В Dogecoin”. Последваха куп интеракции, коментари и споделяния от скромните 61 млн последователи на CEO-то на Tesla.

Цената на DOGE се е повишила до $0.2528, с 5% нагоре за час, като в момента на писане е $0.2454.

 

Valkyrie пуска Биткойн фючърс ETF

Може би тази седмица ни идва твърде много с Биткойн ETF новини, но това са обстоятелствата. Все пак чакахме твърде дълго SEC да предприеме някакво действие по въпроса. Фючърс ETF-ът бе някакво такова, въпреки че не е спот ETF.

Поредната компания получи благословията на регулатора. Valkyrie’s Bitcoin Strategy ETF ще се търгува на Nasdaq под знача BTF и ще следва цената на фючърс договорите на Биткойн на Chicago Mercantile Exchange (CME). 

 

Листата на Robinhood за крипто портфейл с повече от милион чакащи

По време на интервю за CNBC, CEO-то на компанията, Vlad Tenev, каза, че крипто е тук и ще остане, и че сферата става все по-популярна не само за американците, но и за хората по целия свят. Той също каза, че листата на компанията за крипто портфейл има “над милион хора към момента” и че “представлява възможност за продължителен растеж на този бизнес”.

Robinhood има все по-амбициозни крипто планове и макар малкото разнообразие от криптовалути, което предлага, тя става все по-голям конкурент на Coinbase.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога