Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.10

Добро утро в петък - последният ден от работната седмица!

Доминация на Биткойн: 46.58%

 Цена на Биткойн: $65 005

Обем търговия за последните 24 часа = $119 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 84 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.58T -1.42%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.183T -2.92%
Пазарна Капитализация на Етериум 486B -.072%
Пазарна Капитализация на DeFi 145.36B 5.67%

Етериум следва примера на Биткойн, постави нов рекорд 

Втората по пазарна капитализация криптовалута последва примера на първата такава и достигна нов рекорд в $4366, като подобри предходния, поставен през 12 май от $4357.

Оказва се, че Биткойн и Етериум са изключително корелирани, въпреки че всеки от проектите има свой собствен замисъл. Теоретично коефициентът на корелация варира от -1 до 1, като стойността между двете валути е 0.82 за последните 30 дни. На годишна база числото е 0.68, отново сравнително високо. Това означава, че всяко повишаване в цената на Биткойн рефлектира положително на Етър и обратно. Последният път, когато двете криптовалути не са били корелирани е бил през далечната 2017.

 

Общата сума заключена в Solana достига $12.46В

2021 бе “Solana лятото”, но изглежда, че интересът към съперника на Етериум продължава да расте. Протоколът достигна обща сума на заключените средства (total value locked - TVL) от $12.46В според DeFiLlama

TVL е метрика, която показва каква е сумата заключена в протокол - ликвиден басейн, депозит или като обезпечение за взет заем. Проектът, който води класацията е Raydium, популярна децентрализирана борса на Solana, която към момента има $1.64В заключени. 

За разлика от Uniswap, децентрализирана борса на Етериум, обаче, бористе на Solana предоставят по-ниски такси. Повечето от транзакциите в мрежата костват 0.000005 SOL или $0.00095985.

 

Digital Currency Group купува акции на GBTC за $1 млрд

Digital Currency Group (DCG) е получила разрешение да увеличи сумата за покупка на акции от Биткойн тръста на Grayscale от $750 млн на $1 млрд. Digital Currency Group е компания майка на Grayscale. 

Причината за помощта от майката е наложена поради големия дискаунт, на който се търгуват акциите на Grayscale. По-рано тази седмица той достигна 20.5%, което означава, че една акция е по-евтина от колкото трябва да струва спрямо обезпечението си от Биткойн. Това е негативно за инвеститорите, които плащат 2% годишна такса обслужване и са взели заеми, за да имат позиция в Тръста. Към момента позициите им са губещи, като създават проблеми със заемодателите.

Намесата на DGC се очаква да намали дискаунта, но от Grayscale се навяда да получат зелена светлина от SEC за конвертирането на Биткойн Тръста в Биткойн спот ETF.

 

FTX достига оценка от $25 млрд 

FTX, втората по популярност крипто борса след Binance, съобщи, че е достигнала оценка от $25 млрд, след последното финансиране от $420,690,000, в което са участвали 69 инвеститора. Сред тях са били Ontario Teachers Pension Plan, BlackRock и Tiger Global. 

Този рунд идва само три месеца след като FTX се сдоби с $900 млн, пордеставени от Sequoia Capital, Paradigm и Coinbase Ventures.  

След като през юли борсата достигна оценка от $18 млн, тя продължи да расте с феноменална скорост, достигайки ръст от 48% и покачване на средния обем търговия от 75%. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога