Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 22.01

Добро утро в събота! Макар пазарът да свети в яркочервено, то тази разпродажба може да ни се отрази добре (ако имаме останал свободен кеш).

Доминация на Биткойн: 41.59%

Цена на Биткойн: $35 621

Обем търговия за последните 24 часа = $130 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 13 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.62T -11.93%
Пазарна Капитализация на Биткойн 674B -8.66%
Пазарна Капитализация на Етериум 295B -13.84%
Пазарна Капитализация на DeFi 109B -12.00%

 

Асен Василев - България разучава крипто плащанията

Започваме с новина от родната земя. Министърът на финансите Асен Василев сподели, че България разучава механизъм за крипто плащания.

Според доклад на Bloomberg от петък, Василев казва, че правителството води дискусия с Българската народна банка. Той добави, че е малко вероятно страната ни да се превърне в център за крипто миньори, имайки предвид последните действия на Казахстан. (Преди няколко седмици Казахстан спря интернета в страната, което изпрати миньорите офлайн).

Новината разбуди теориите за България и нейните залежи на Биткойн. Според някои страната ни все още държи своите 213 519 Биткойна, докато други смятат, че те отдавна са продадени на търгове.

 

Ел Салвадор купува още Биткойн

Докато една от хипотезите е, че България е продала своите Биткойни, то Ел Салвадор продължава да акумулира. Последната поръчка на 410 койна е направена на цена от под $37 000, по-конкретно $36 585. Новината бе потвърдена от Nayib Bukele в Twitter. 

Към момента страната има общо 1 801 Биткойна, като това е най-изгодната покупка, която Bukele е направил досега.

В допълнение той се срещна с президента на Турция Erdoğan. Изненадващо за всички крипто фенове, темата дигитални валути не бе повдигната. 

 

Акциите на MicroStrategy, Block, PayPal надолу заедно с крипто

Последният тренд надолу в крипто пазара, накара и акциите на крипто свързаните компании да тръгнат надолу.

Общата пазарна капитализация на пазарът е надолу с 11.54% към момента на писане. Биткойн се търгува на разпродажба от $35 770, а Етериум на $2 494. 

По-голяма обаче е разпродажбата при Solana, която стои на $102, Polkadot - $17.84, Avalanche - $60.29 и Cardano - $1.05. 

Един от най-големите спадове усети и Dogecoin, който в момента сменя ръце на цена от $0.13. DOGE е надолу с 30.67% за последните седем дни и с 13.30% надолу само за последното денонощие. Това е далеч от нивата в $0.70, които бяха постигнати в средата на миналата година.

Заедно с крипто пазара спадна и стойността на крипто свързаните акции. MicroStrategy, която има над $5 млрд в Биткойн, e надолу с 1.83%. Подобно на нея акциите на Block (Square) са надолу с 1.37%. Миналата седмица бизнесът, ръководен от Jack Dorsey спомена, че ще гради Биткойн майнинг съоръжения.

PayPal, която разреши на клиентите си да купуват и продават крипто, също е оцветена в червено -0.79%. 

Coinbase, която стана първата крипто компания, листната на борса, се търгува на цена от $187 или спад с 2.22%.

Последният тренд доказа, че крипто пазарът не е имунизиран от събитията извън него. Промените във политиката на ФЕД, разпространението на варианта Омикрон, спирането на интернета на миньорите в Казахстан са част от поредицата причини, довели до сегашния спад.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога