Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 21.01

Петък! Най-накрая е тук! Крипто новините врят и кипят, така че директно към тях!

Доминация на Биткойн: 40.19%

 Цена на Биткойн: $39 197

Обем търговия за последните 24 часа = $103 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 19 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.85T -6.85%
Пазарна Капитализация на Биткойн 742B -6.70%
Пазарна Капитализация на Етериум 345B -7.64%
Пазарна Капитализация на DeFi 131B -6.00%

Банката на Русия иска да забрани крипто

Централната банка на Русия призова за тотална забрана на крипто сектора.

Русия забрани плащанията с криптовалути през 2020, а миналия месец Централната банка съобщи за забрана над крипто инвестициите.

Оправдавайки екологични съображения, този ход незабавно ще повлияе на добива на Биткойн в страната. Към момента тя е отговорна за 10% от общия хаш рейт. В допълнение на руснаците ще бъде забранено не само плащането в Биткойн, а дори инвестирането в крипто.

Въпреки това мрежата е децентрализирана и е почти неподвластна на забрани. От друга страна има държави, които са забранили всички дейности, свързани с криптовалути. 

Според репорт на Law Library of Congress девет страни изрично са забранили дейността. Това са Алжир, Бангладеш, Египет, Ирак, Мароко, Непал, Катар, Тунис и разбира се, Китай.

 

Кметът на Ню Йорк ще получи първия си чек в Биткойн и Етериум

Новият кмет на Ню Йорк Eric Adams, съобщи, че първият му чек ще бъде обърнат в криптовалути. Биткойн обаче не е единствената инвестиция, втората по пазарна капитализация валута Етериум също ще бъде включена.

„Ню Йорк е центърът на света и ние искаме той да бъде център на криптовалутите и други финансови иновации“ - каза Adams.

С получаването на заплатат си в крипто, новият кмет иска да покаже, че градът е “на преден план” в иновациите в световен мащаб.

По закон U.S. Department of Labor забранява плащането с криптовалути, но за целта може да се използва крипто борса, която да извърши обмена на долари. Adams е избрал да използва Coinbase за целта.

 

Twitter пуска верификация на NFT профилни снимки

Twitter съобщи, че някои клиенти ще получат възможността да импотритат NFT от портфейла си и да го поставят като профилна снимка в социалната медия.

Към момента услугата ще е налична само за Twitter Blue събскрайбърите - месечна премиум услуга. Също тя ще може да се ползва само от притежатели на iOS устройства. 

NFT-то ще бъде показвано на всички места, на които обикновено стои аватарът. В допълнение, когато някой кликне върху него, той ще получава информация за изображението и колекцията.

Twitter пусна видео, което показва идеята нагледно.

 

Robinhood разреши трансфера на крипто извън приложението

Месеци наред Robinhood обещаваше да въведе услуга за трансфериране на крипто извън приложението. Е моментът на чакане е вече в историята, но само за първите 1 000 души, които се записаха в листата с чакащи.

Компанията спомена, че идеята ще бъде разпространена до още 10 000 души до края на март. 

Досега всеки, който използваше апликацията, можеше само да купува и продава крипто вътре в нея. Robinhood държеше криптовалутите, но те не можеха да бъдат трансферирани до външен портфейл.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога