Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.01

Добро утро в четвъртък!

Доминация на Биткойн: 40.08%

Цена на Биткойн: $41 983

Обем търговия за последните 24 часа = $70.95 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 24 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.98T -1.78%
Пазарна Капитализация на Биткойн 794B 1.79%
Пазарна Капитализация на Етериум 374B 2.70%
Пазарна Капитализация на DeFi 142B -15.29%

Крипто банкоматите в Сингапур спират работа

Крипто банкоматите в Сингапур са принудени да затворят обектите си, според разпореждане на финансовия регулатор MAS. Съобщението идва след като в Сингапур започна и забрана, свързана с крипто рекламите.

„Новите насоки на MAS по отношение на банкоматите бяха неочаквана изненада“, каза за Bloomberg Daenerys & Co., най-големият оператор на крипто банкомати в Сингапур.

Този тип банкомати позволяват на всеки да закупи Биткойн или друга криптовалута, но те явно са в обсега на регулаторите. Според тях поставянето им на публични места е повод за реклама и стимул на населението да купи криптовалута, без да обмисли риска, който покупката може да крие.

По-рано тази седмица MAS съобщи забрана към крипто компаниите да рекламират свои продукти на публиката. Те вече не могат да сътрудничат с инфлуенсъри, които да промотират услугите им и ще разчитат само на собствения си сайт, приложението си и профилите си в социалните медии.

 

Европейски регулатор иска да забрани proof-of-work механизма

Erik Thedéen, вицепрезидент на Европейски орган за ценни книжа и пазари (ESMA), бие аларма за криптовалутите, които използват proof-of-work механизъм.

Thedéen, който също е директор на финансовия орган Finansinspektionen в Швеция, казва, че Биткойн добивът е “национален” проблем за северната страна.

„Решението е да се забрани proof-of-work. Proof-of-stake има значително по-нисък енергиен профил“, каза Thedéen. 

Важно е да се отбележи, че Thedéen не иска цялостна забрана на крипто.

„Трябва да проведем дискусия относно пренасочването на индустрията към по-ефективна технология. Финансовата индустрия и много големи институции са активни на пазарите на криптовалути и имат [екологични, социални и управленски] отговорности.“ - допълни той.

 

Биткойн тръста на Grayscale с рекорден дискаунт

Инвеститорите в Биткойн тръста на Grayscale (GBTC) срещат големи загуби, след като акциите стигнаха рекорден дискаунт от 26.53%.

GBTC дълго беше предпочитан начин за инвестиране в криптовалути от страна на големи компании. Той предоставя експозиция в Биткойн чрез акции и без нуждата от притежаване на реален актив. Всичко това обаче идва в пакет с високата годишна такса за менажиране от 2% и срок на заключване от 6 месеца. През това време инвеститорът няма право да продава акциите си.

Дискаунтът на акциите означава, че една акция от GBTC има по-голямо Биткойн покритие, отколкото е реалната цена - т.е. акцията е подценена. И преди да се втурнем да търсим откъде да си вземем евтина акция на Тръста (спрямо цената на Биткойн), акциите са достъпни само за институции.

Сред причините за спада в интереса е наличието на Биткойн спот ETFи в Канада и Биткойн фючърс ETF в САЩ.

Едно от изходните положения пред Grayscale е да превърне GBTC в спот ETF, но към момента SEC няма подобни планове.

 

Разработчиците на Web 3 приветстват Walmart 

В неделя CNBC съобщи, че Walmart е подала поне 7 апликации пред Бюрото за патенти в САЩ с идеята да създаде своя криптовалута и NFTта в метавърс. 

Нагласата на Walmart да стане част от новата индустрия обаче се приема 

по различен начин, сравнено с Facebook.

Създателят на The Sandbox Sébastian Borget поздрави интереса към сферата и каза, че се радва да види нови играчи в нея. The Sandbox е дигитално пространство, изградено на Етериум. В него всеки може да играе, а притежателите на земя в играта да строят и в бъдеще дори предлагат земята си под наем.



Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога