Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.10

Добро утро в началото на седмицата! Времето навън е прекрасно, а още по-прекрасен е денят с щипка крипто новини!

Доминация на Биткойн: 47.12%

Цена на Биткойн: $62 330

Обем търговия за последните 24 часа = $99.18 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 75 Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.49T -0.58%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.174T -0.26%
Пазарна Капитализация на Етериум 449B -2.16%
Пазарна Капитализация на DeFi 134.71B -8.99%

 

Grayscale да “извие ръцете на SEC” за Биткойн ETF

След като ProShares получи благословията на SEC в края на миналата седмица, за да започне предлагането на Биткойн фючърс ETF, новинта накара Биткойн да тръгне стремглаво нагоре, но и даде повод за мърморене от победители и победени.

На бюрото на SEC стоят купища апликации на високопрофилни компании, част от тях желаещи фючърс ETF, а други спот. Въпреки това изборът на ProShares бе малко неочакван.

В отговор на това Grayscale заяви, че продължава със своите планове към преминаване на Биткойн тръста към Биткойн спот ETF. Към 15ти октомври компанията менажира активи за $52.6 млрд, като $38.6 млрд са концентрирани в Биткойн Тръста (73%). Въпреки това високите годишни такси за поддръжка от 2% и шестмесечният период на заключване на акциите накараха интересът да намалее. В допълнение в Канада бяха пуснати Биткойн спот ETFи и това намали търсенето на продуктите на Grayscale. 

Според говорител за CNBC, запознат със случая, компанията може да направи опит да “извие ръцете на SEC”. Той казва още “ако те се чувстват комфортно с Биткойн фючърс ETF, регулаторите трябва да се чувстват комфортно и с главния актив”. От близо половин година Grayscale намеква за плановете си за преминаване на Биткойн тръста към ETF, което ще намали таксите за обслужване и евентуално повиши интереса на инвеститорите.

 

Главният прокурор на Ню Йорк срещу компаниите за крипто заеми

Главният прокурор на Ню Йорк, Letitia James, вчера нареди две “нерегистрирани крипто платформи” в щата да спрат дейност и поиска още три компании да съдействат с информация. 

Прокурорът не назова имената на бизнесите, но по-късно стана известно от името на файловете, че това са Nexo и Celsius. Към момента няма данни кои са компаниите, които трябва да предоставят информация.

Говорител на Nexo каза, че компанията не предоставя своите продукти, свързани с получаване на високи лихви, както и крипто борсата в щата, така че може би става въпрос за объркване на получателя на писмото. Nexo също каза, че ще се държи връзка с Прокурора.

Наскоро Celsius и BlockFi имаха проблеми с Алабама, Ню Джърси, Вермонт и Тексас по отношение на своите крипто депозити, които дават по-висока лихва от тази в традиционните банки.

 

Тетър глобен от CFTC за $41 млн

Компанията зад най-големия стейбълкойн USDT получи глоба от CFTC с размер от $41 млн. Регулаторът твърди, че Тетър е давала неверни твърдения и съществени пропуски по отношение на стабилността на монетата. 

Bitfinex, компания, свързана с Тетър, също е получила глоба от $1.5 млн за незаконни сделки на дребно с дигитални активи.

Стейбълкойните трябва да държат обезпечение от 1:1 с фиатна валута, както в случая е долара. От Тетър твърдят, че това е така, но регулаторът не е съгласен. Според CFTC между юни 2016 и февруари 2019 койните на компанията не са били напълно обезпечени с долари.



Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога