Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 19.01

Добро утро в средата на седмицата! Този брой събра в себе си разнообразни теми, ето ги и тях!

Доминация на Биткойн: 40.22%

 Цена на Биткойн: $41 336

Обем търговия за последните 24 часа = $82.50 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 24 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.95T -2.32%
Пазарна Капитализация на Биткойн 782B -1.34%
Пазарна Капитализация на Етериум 365B -3.30%
Пазарна Капитализация на DeFi 137B 5.63%

 

Intel разработва енергийно ефективен Биткойн майнинг чип

Изглежда технологичният гигант Intel се насочва към Биткойн добива, след като разкри своя нов Биткойн майнинг чип на име “Bonanza Mine”. Той ще бъде представен на събитието International Solid-State Circuits Conference, което ще се проведе през февруари. 

По време на конференцията ще има презентация, която ще представи Bonanza Mine чипа. Той е описван като „енергийно ефективен ASIC за добив на Биткойн с ултра ниско напрежение.“

Това не е първият път, в който Intel има допирни точки с крипто. През октомври 2021 компанията заяви, че новите графични карти няма да забраняват ползването им за крипто добив. Съперникът на Intel, NVIDIA, въведе подобри рестрикции.

В допълнение през лятото компанията разкри, че притежава акции на крипто борсата Coinbase за $800 000. 

 

BitMEX ще придобие една от най-старите банки в Германия

BXM Operations AG, дъщерен бизнес на крипто борса BitMEX, съобщи планове да придобие Bankhaus von der Heydt, германска банка на 268 години.

Сделката все още чака одобрение от германските регулатори и се очаква да бъде завършена през средата на 2022. 

Към момента няма допълнителни данни относно стойността на сделката. 

Според информация обаче банката ще продължи да действа като нормален бизнес. Сегашните CEO и CFO на BitMEX, Alexander Höptner и Stephan Lutz, ще се присъединят към борда на директорите.

Bankhaus von der Heydt е основана през далечната 1754 и е една от първите финансови институции, които получават одобрението да предоставят дигитални услуги. 

 

NFT платформата на Coinbase ще разреши поръчки с Mastercard

Крипто борсата Coinbase съобщи партньорство с Mastercard за процеса по поръчка на NFTта. 

Партньорството очаква да види “разширяване на групата клиенти на Coinbase, които ще купят NFT”. Крипто борсата обеща да „отключи нов начин за плащане с карти Mastercard“.

В публикация в блога си разплащателният бизнес написа: „купуването на дигитални стоки трябва да бъде толкова просто, колкото купуването на тениска или капсули с кафе в сайт за електронна търговия“. Компанията изглежда се стреми към NFT покупки с „едно щракване“.

 

CashApp интегрира Lightning Network

CashApp, мобилното приложение на Block (Square) ще интегрира Lightning Network, втория слой за извършване на Биткойн транзакции. 

„През следващите седмици клиентите на Cash App в Съединените щати ще могат да използват Lightning Network, за да изпращат Биткойн безплатно до всеки, навсякъде по света, в рамките на секунди“, написаха от компанията.

„Клиентите могат да изпращат Биткойн в международен план от приложението Cash App до всеки външен съвместим портфейл на приятел, членове на семейството, самоуправляван портфейл или всеки търговец, който приема плащания от Lightning Network, с нулеви такси.”

Миналата седмица Block обяви плановете си за създаване на майнинг оборудване, което да бъде енергийно ефективно.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога