Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 18.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 18.02

Добро утро в петък! Макар крипто пазарът да свети в червено, има доста позитивни новини!

Доминация на Биткойн: 42.51%

 Цена на Биткойн: $40 762

Обем търговия за последните 24 часа = $78 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 30 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.89T -2.39%
Пазарна Капитализация на Биткойн 772B -6.20%
Пазарна Капитализация на Етериум 348B -4.61%
Пазарна Капитализация на DeFi 123B 5.89%

Крипто пазарът надолу, а трудността на добива на BTC с нов рекорд

Пазарът на дигиталните активи е надолу с 6.06% за последните 24 часа, като получава обща пазарна капитализация от $1.86Т. Биткойн самостоятелно е надолу с 7.27% за последното денонощие, като в момента на писане получава оценка от $40 742. Коя обаче е по-изгодната покупка? Отговор - трудно е да се каже, защото Етериум също свети в червено с 6.45% и цена от $2 913.

Спад се забелязва и в останалите криптовалути - Solana сменя ръце в $95.70, Avalanche - $89.60, Terra - $51.46, Cardano - $1.04.

Въпреки спада, трудността на добива на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация бележи страхотен ръст. 

Според информация от CoinWarz тя е достигнала 27.97 трилиона хаша. Това е вторият път за тази седмица, в който Биткойн достига по-висока стойност на трудност. 

Трудността представлява компютърната енергия, необходима за верификацията на нов блок, и създаването на нови Биткойни. Повече компютри в мрежата създават по-голяма конкуренция.

 

Circle достига оценка от $9 млрд 

Само в периода на 6 месеца Circle е удвоила своята оценка. Circle е оценена на $9 млрд, след сливане чрез SPAC с Concord Acquisition Corp.

SPAC представлява празна компания, която вече е листната на борсата. Сливането позволява на новата компания да премине през процеса в пъти по-лесно.

Двете компании бяха споделили за своето сливане през лятото, като тогава издателят на USDC бе оценен на $4.5 млрд.

В момента на писане текущата капитализация на стейбълкойна е $52 млрд, а когато двете компании водеха преговори, тя бе $25 млрд.

Главана Concord на Bob Diamond сподели, че: „Бързият растеж на Circle и лидерството от световна класа се подчертават от регулаторното мислене, фокусирано върху изграждането на доверие и прозрачност на глобалните пазари.”

Въпреки феноменалният ръст от близо 100% само за половин година, към момента USDC си остава втория по капитализация стейбъл след Тетър.

 

Castle Island Ventures съобщава за web 3 фонд за $250 млн

VC (venture capital) компанията Castle Island Ventures съобщи създаването на свой фонд за $250 млн. Той ще бъде фокусиран върху инвестиции в блокчейн стартъпи и web 3. 

Компанията ще се съсредоточи по-специално върху три „теми“, които да финансира: парични мрежи, финансови услуги и интернет архитектура. 

“Вярваме, че публичните блокчейн представляват промяна в парадигмата в начина, по който взаимодействат с парите, финансовите услуги и самия интернет” - казаха от компанията.

Web 3 e нашумя значително след като Facebook обяви промяната на името на групата си на Meta. Той цели премахването на централизираността, която големите социални мрежи имат, като същевременно прави преживяването в интернет още по-завладяващо.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога