Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 13.10

В малкия петък нашият брой с крипто клюки е налице!

Доминация на Биткойн: 45.86%

Цена на Биткойн: $55 276

Обем търговия за последните 24 часа = $108 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 70 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.28T -1.17%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.044T -3.82%
Пазарна Капитализация на Етериум 409B -1.18%
Пазарна Капитализация на DeFi 129.17B 22.06%

Celsius събра финансиране за $400 млн 

Celsius Network, платформа за крипто заеми, събра финансиране от $400 млн, като с това компанията достигна пазарна оценка от $3 млрд, според Financial Times. 

Въпреки огромната сума, изпълнителният директор Alex Mashinsky каза, “не е за $400-те милиона … доверието (в бизнеса) идва от хората, написали тези чекове”. 

Огромната цифра на инвестицията идва в малко тежък момент за компанията, която привлече вниманието на регулаторите със своите високодоходни акаунти, имащи лихва по-висока от тази в традиционните банки. 

През септември Бюрото по ценните книжа на Ню Джърси поиска Celsius да спре тези акаунти за жителите на щата до октомври. Същият ден Бордът на ценните книжа на Тексас поиска среща с компанията на 14 февруари 2022, като заплаши и с действия срещу бизнеса. 

Въпреки схватките с регулатора, изглежда инвеститорите не са притеснени. „Доста типично е [регулаторите] да започнат да изследват някои от лидерите на пазара, за да изяснят собствените си правила. Това е част от процеса на регулиране на нов пазар “, казва Laurence Tosi, изпълнителен директор на WestCap, който ръководи кръга за финансиране на Celsius.

 

Binance стартира $1 млрд крипто фонд

Крипто борсата Binance стартира фонд за $1 млрд, с когото ще цели стимулиране на блокчейн адаптацията, както и развитието на Binance Smart Chain. 

„С инициативата от $1 милиард долара нашият фокус ще бъде разширен към изграждането на кръстосани и много верижни инфраструктури, интегрирани с различни видове блокчейн“ - каза Gwendolyn Regina, инвестиционен директор на Binance Smart Chain Accelerator Fund.

Почти половината от средствата ще бъдат инвестирани в блокчейн услуги, както и други крипто ниши като игри и виртуална реалност. В допълнение $300 млн ще бъдат използвани за израждане на програми, а $100 млн за стимул на таланти и бонуси за крипто платформи. 

 

“Биткойн няма цена”, но “клиентите ни не са съгласни” - каза CEO-то на JP Morgan

През тази година много институции промениха становището си за Биткойн, като начело бе JP Morgan. Въпреки промяната на политиката обаче, CEO-то, Jamie Dimon, си остава заклет противник. 

По време на годишната среща на Института на интернационалните финанси, той каза “аз лично мисля, че Биткойн няма цена”. Това е част от поредицата мечи изказвания на Dimon, който през 2014 нарече криптовалутата “ужасен пазител на стойност”, а след това “измама”, “ще бъде спрян”, “въобще не ме интересува”.

През 2014 Биткойн се търгуваше на $808, като до днес криптовалутата е нагоре с 7027%. Последните вдигания обаче принудиха клиентите да търсят този продукт от JP Morgan. Банката предлага пет крипто-инвестиционни продукта, които са на компаниите Grayscale и Osprey Funds.  Те дават експозиция до Биткойн, Етериум, Bitcoin Cash и Ethereum Classic.

По време на изказването Dimon също каза, че регулациите над стейбълкойните са неизбежни, което ни води и към последната новина за днес.

 

IMF предупреди, че има “риск от зараза” на финансовата система от стейбълкойните 

Международният паричен фонд нямаше как да не вземе думата по отношение на стабилните монети. В рапорта си Global Financial Stability Report казва, че те все още нямат системен риск към финансовата система, но “рисковете трябва да бъдат внимателно наблюдавани предвид глобалните последици и неадекватните оперативни и регулаторни рамки в повечето юрисдикции”.

За да адресира това организацията призова към “глобални стандарти за крипто активите”, като с това ще се предотврати “риска от зараза” на другите пазари.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога