Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.10

Добро утро в началото на седмицата! Навън е мрачно и студено, но нека се сгреем с последните крипто новини, тъй като пазарът е доооста горещ.

Доминация на Биткойн: 46.70%

 Цена на Биткойн: $57 434

Обем търговия за последните 24 часа = $105.18 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 78 Extreme Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.32T -0.35%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.084T 1.60%
Пазарна Капитализация на Етериум 414B -0.22%
Пазарна Капитализация на DeFi 128B 6.16%

Предишен контрольор на хазната на Британия става част от крипто компанията Cooper

Philip Hammond, който е служел като Контрольор на хазната на Британия по времето на Theresa May от 2016 до 2019,  се присъединява към екипа на крипто компанията Copper. Copper е стартъп, който пази крипто активи за клиентите си. Hammond ще е на позиция старши съветник (senior advisor) и негов приоритет ще бъде разширяването на бизнеса в САЩ и Азия. 

По отношение на новата позиция, Hammond каза „ако можем да съберем най-доброто от Великобритания - предприемачи, индустрия, правителство и регулаторни органи - за създаване и активиране на базирана на блокчейн екосистема за финансови услуги, ще осигурим световното лидерство на Обединеното кралство в тази област за десетилетия напред.“

Изглежда ходът на Cooper е част от поредицата назначавания на предходни регулатори с цел сътрудничество с органите не финансовия ред.

 

SoftBank участва във финансиране за $60 млн на фирма за крипто анализи

Elliptic, която предоставя услуги по менажиране на рисковете с крипто активи, е получила финансиране от $60 млн в финансиране Серися С, водено от Evolution Equity Partners. 

Японският инвеститор SoftBank също е взела участие в набирането на средства, както и Digital Currency Group, Wells Fargo Strategic Capital и други. 

В пост в блога си, Elliptic съобщи, че ще използва средствата за проучвания и разработвания на продукти. Компанията ще насочи усилия и към разширяване на екипа си в САЩ. От фирмата съобщиха, че са нараснали с 50% за тази година и до края на 2022 ще са над 200 души по света.

Elliptic работи с традиционни финансови институции, правителствени агенции, финтех и крипто компании, като предлага набор от инструменти за следене и наблюдение на транзакции на дигиталните валути. Сред тях са Биткойн, Етериум, Bitcoin Cash, Zcash, Horizon, Polkadot, Algorand и други. 

 

Ел Салвадор използва печалбите от Биткойн за ветеринарна болница

Президентът на малката държава сподели, че печалбите от Биткойн ще бъдат използвани за създаването на ветеринарна болница. Той написа в Twitter, че националният Биткойн тръст има излишък от $4 млн, поради повишаването на цената на крипотвалутата. Биткойн е нагоре с 16.65% за последните 7 дни, като в момента се търгува на $57 434. 

Биткойн тръстът на Ел Салвадор се състои от кеш и Биткойн. Президентът потвърди, че инвестицията не е свързана с продажба на Биткойн, а използване на кеш частта, която надвишава първоначалната стойност на фонда, поради повишилата се цена.

 

Биткойн стана законно разплащателно средство в Ел Салвадор на 7 септември. За някои това бе радостен момент, страната се превърна в първата такава, която прие Биткойн наравно с долара (който е основна валута за разплащане). От друга страна имаше и протести на местното население, а миналата седмица създателят на Етериум, Vitalik Buterin, изяви критики, че приемането на закона е принудително и е против идеалите на крипто. В пост в Reddit той написа: “Налагането на задължение за бизнеса да приема конкретна криптовалута е в противоречие с идеите за свобода, които се предполага, че са толкова важни за крипто пространството. "

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога