Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 09.10

Добро утро в нашия съботен брой!

Доминация на Биткойн: 44.67%

Цена на Биткойн: $54 914

Обем търговия за последните 24 часа = $113 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 72 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.31T 0.47%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.034B 0.94%
Пазарна Капитализация на Етериум 424B 0.40%
Пазарна Капитализация на DeFi 136B -11.84%

Крипто компаниите са събрали $6.5 млрд финансирания за Q3 2021

Инвестициите в млади крипто стартъпи бележи висок ръст за периода юли до септември 2021 от $6.5 млрд на 339 рунда. В данните, изготвени от Blockdata, участват само публично обявените рундове, а със сигурност има и такива, които не са получили широка гласност. 

Това е третият рекорд за тази година, като за предходните тримесечия цифрите отново бяха феноменални - $3.83 млрд за Q1 и $5.13 млрд за Q2. Последните тримесечни цифри са почти двойно, спрямо цялото количество на инвестициите, направено за 2020 - за всички 12 месеца сумата е $3.8 млрд. 

Сред най-големите финансирания са FTX, която получи $900 млн. С това борсата получи обща пазарна капитализация от $18 млрд. Близо 60 са били участниците, като част от тях са Sequoia Capital, Paradigm и Coinbase Ventures. На второ място е Sorare, която е Етериум игра, със средства от $680 млн, а на трето място е майнинг фермата Genesis Digital Assets с $431 млн. 

 

Крипто има “лимитиран риск” - Централната банка на Англия

Крипто активите имат само “лимитиран риск”, казва главната банка на Острова. “Крипто активите продължават да растат с бърза скорост, но имат само лимитиран риск  за британската финансова система” - сподели организацията. “Регулациите трябва да се направят достатъчно бързо, на домашно и световно ниво, за да адресират риска, който може да имат в бъдеще”.

Въпреки че всичко това звучи много обнадеждаващо, то Банката не пропусна да направи предупреждение, че финансовите институции трябва да действат с повишено внимание ако оперират с този вид активи. 

В началото на тази година Банката на Англия публикува списък с пет опасения относно новия клас активи, като сред тях бяха недостига на защита на потребителя, волатилността на цените, недостиг на информация за пазара, такси и комисионни и комплексност на продукта.

 

Citi: клиентите започнаха с Биткойн и интересът им расте

Itay Tuchman, главен на международната търговия в Citibank, съобщи, че клиентите на банката имат интерес към повече крипто активи. “Както всеки в крипто знае, започваш с Биткойн и продължаваш да се интересуваш (go down the rabbit hole) много бързо”.

През май Tuchman спомена пред Financial Times, че Citi има идеи да пусне продукт за крипто търговия, финансиране и услуга за опазване на активите на клиентите.

Той каза, че банката “не е като Tesla” и “не сме бизнес, който се занимава със създаването на продукти, които клиентите ще искат в бъдещето”, а целят безопасност за всички свои потребители.

 

Сенатор Cynthia Lummis е закупила $100 000 в Биткойн през август

Сенатор Cynthia Lummis, републиканец от щата Уайоминг, даде информация за своя значителна покупка на Биткойн, като е добавила равностойност на $100 000 в портфолиото си. Поръчката е била направена чрез брокера River Financial. 

Според закона на САЩ сенаторите и високия персонал с доходи над $119 554 трябва да докладват своите поръчки. Това изискване включва „всяка покупка, продажба или размяна на акции, облигации, стоки в бъдеще и други ценни книжа, ако сделката надвишава $1000“.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога