Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.10

Добро утро в последния ден на работната седмица! Въпреки времето навън, изглежда в крипто нещата са доста горещи!

Доминация на Биткойн: 44.46%

 Цена на Биткойн: $54 285

Обем търговия за последните 24 часа = $123 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 74 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.30T 0.66%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.022T -0.16%
Пазарна Капитализация на Етериум 422B 1.88%
Пазарна Капитализация на DeFi 138B -19.03%

SEC одобри ETF за “Биткойн революционни компании”

Докато всички от крипто индустрията тръпнем в очакване на SEC да одобри крипто спот ETF, то регулаторът направи друга стъпка, като одобри "Volt Bitcoin Revolution ETF."

Менажиран от Volt Equity, фондът ще даде на инвеститорите експозиция на инвеститорите до Биткойн, чрез портфолиото “революционни компании”, които държат значително количество от криптовалутата в баланса си. 

В едно от официалните си изявления през юни, компанията казва, че 25% от портфолиото ще принадлежи на  MicroStrategy, софтуерен бизнес, който упорито трупа Биткойн в активите си, но по-късно основателят на Volt Equity, Tad Park, сподели, че процентът ще бъде по-нисък. 

Park каза, че сред компаниите, които ще имат процент в ETF-а са Tesla, Square, Coinbase, PayPal и Twitter, като дори ще включва компанията за добив на Биткойн Marathon. Той ще се търгува на New York Stock Exchange под знака BTCR и ще има такса за обслужване от 0.85%. 

 

Платформата за търгуване на акции Public стартира крипто търговия с 10 валути

Public, бизнес, конкурент на Robinhood по търгуване на акции, реши да стане още по-върл съперник, като ще добави 10 криптовалути. Клиентите на борсата ще имат възможност да купуват, продават и държат криптовалути като Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin, Dash, Stellar, Cardano, Zcash и Dogecoin. Компанията допълни, че в бъдеще ще даде и опцията за преместване на крипотвалутите извън платформата. 

Public привлича вниманието на младите инвеститори не само с липсата на комисионна и лесен дизайн, но също така има социален елемент, като насърчава всеки да споделя какви акции търгува. Компанията ще разчита на Apex Crypto да ръководи back-end операциите. 

 

Mike Novogratz с мнение за бъдещето на Биткойн и Етериум

Mike Novogratz сподели мнението си за Биткойн, Етериум и стейбълкойн пространството по време на Token 2049 в Лондон. Според него не съществува съперничество между двете най-големи критовалути по пазарна капитализация. 

„Биткойн ще се използва най-вече като пазител на стойност“, каза той, „като ликвидно злато“, докато Етериум има потенциал да се използва в технологиите. Има „шанс [Биткойн] да се използва при разплащания“, но те „не са полезни“ за системата Биткойн, каза Novogratz. „Ако мислите за Биткойн като краен (готов) продукт, това работи.“

Novogratz каза, че крипто се е насочило към “период  с много регулаторни неясноти”. Той каза, че регулациите в САЩ трябва да работят и издадат точни регулации в следващите три до шест месеца. По отношение на стейбълкойните според Novogratz те “трябва да работят на публични блокчейни”. 

Той е силен крипто адвокат, като наскоро обяви партньорство с Invesco за апликация за Биткойн ETF.

 

Shiba Inu за кратко стана 12 криптовалута по пазарна капитализация

Щом чуем такъв налудничав ръст в криптовалути като Shiba Inu или Dogecoin, то гаранцията е, че Elon Musk има пръст в това. Разбира се, това е историята и на тази случка. 

През миналата неделя той постна снимка на своя нов домашен любимец Floki, който разбира се е Shiba Inu. Tweet-ът беше допълнен и от хаштага #SHIB. 

В резултат цената на койна се е покачила с 385% за последните седем дни, като вчера е достигнала $0.0003473. Това уреди номер 12 на SHIB в класацията по пазарна капитализация на крипто, но само след няколко часа магията изчезна и в момента на писане цената е $0.00002215, с 28% надолу за последното денонощие. SHIB се върна в класацията, като в момента стои на номер 21, но все пак е 208% нагоре за последните седем дни.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога