Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.10

Добро утро в началото на седмицата, а ето ги и най-важните новини!

Доминация на Биткойн: 42.95%

Цена на Биткойн: $48 417

Обем търговия за последните 24 часа = $106.76 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 59 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.17T 2.97%
Пазарна Капитализация на Биткойн 929B 3.50%
Пазарна Капитализация на Етериум 399B 1.06%
Пазарна Капитализация на DeFi 134B 4.42%

Grayscale добавя Solana и Uniswap към своя инвестиционен фонд с $495 млн активи

Крипто интесиционната компания Grayscale съобщи, че е добавила две нови криптовалути към своя фонд Digital Large Cap Fund, който има $495млн инвестиции. Избраните валути са Solana и Uniswap и това е първият път, в който Grayscale добавя тези активи. 

По данни от компанията Solana има 3.25% от портфолиото, а UNI 1.06%. Биткойн доминира с количество от 62%, а Етериум - 26%. Сред другите криптовалути, които имат място в портфолиото на този фонд са Cardano, Bitcoin Cash, Chainlink и Litecoin

За да направи място за новата инвестиция, Grayscale е намалила позицията си в Биткойн с 5%, другите валути са останали почти непроменени. Фондът е увеличил и залога си на ADA като от 4.26% вече е 5.11%.

 

Малко по-късно през деня ще е готова и аудио версия на броя! Слушай я ТУК!

 

Биткойн миньорите правят по $40 млн за ден

Според информация на Glassnode миньорите на Биткойн правят печалба от $40 млн за ден. Това е увеличение от 488% спрямо халвинга на криптовалутата от май 2020. Въпреки това печалбите са по-ниски в сравнение с тези, които миньорите получаваха през месец май, непосредствено преди рестрикциите на Китай на сектора. Тогава hash rate-а спадна с 50%, поради затварянето на ферми за крипто добив и местенето на оборудване в страни като Казахстан и САЩ. 

Миньорите получават такса и новоизминуван Биткойн за верификацията на транзакциите. Халвингът е събитие, което се случва на всеки четири години и с което се намалява количеството на новоизминувания Биткойн наполовина. В момента с верификацията на всеки блок миньорът получава като награда 6.25 Биткойна.

 

Bank of America “bullish” не само за Биткойн, а и за Етериум и DeFi

Bank of America е втората най-голяма банка в САЩ е поредната голяма институция, която забелязва огромния ръст на крипто сектора и разбира се промени решението си спрямо него. През март банката описва в доклад мнението си за Биткойн като “бавени” и “непрактичен”, но сега вярва не само в развитието на криптовалутата, а и на цял набор продукти. 

Bank of America нарича блокчейна “най-интересния пазар от години насам”, като е голям ентусиаст не само спрямо най-големите валути, а и по отношение на DeFi, Daaps, NFT и стейбълкойните. В допълнение банката казва “Биткойн е важен с пазарна капитализация от $900 млрд, но екосистемата на дигиталните активи е още повече (вълнуваща)”.

 

Биткойн адвокатите радостни, докато Facebook и Instagram спряха да работят с часове

Facebook и всички свързани с него апликации като Instagram, WhatsApp, Messenger и Oculus спряха да работят с часове поради “проблем в мрежата”. Според някой проблемът е бил поради DNS смущения, а според други Facebook е рестартирал сървъри. Спирането на системата оказа влияние на 2.89 млрд потребители по целия свят. 

Проблемът разбира се причини щастие у някои Биткойн фенове, които не пропуснаха да изтъкнат коментари за проблемите с централизираните мрежи и даването на тласък към децентрализацията. Twitter се превърна в единствената достъпна социална медия по времето на бъга.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога