Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.11

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.11

Добро утро в началото на седмицата и месеца. През октомври пазарът избухна с нови рекорди, поставени от много криптовалути - начело с Биткойн и Етириум, а сега нека разгледаме и последните новини.

Доминация на Биткойн: 43.86%

 Цена на Биткойн: $61 463

Обем търговия за последните 24 часа = $129.28 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 73 Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.65T 1.89%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.157T 1.26%
Пазарна Капитализация на Етериум 513B 2.55%
Пазарна Капитализация на DeFi 152B 8.45%

 

Трудността на добива на Биткойн се покачи отново

Добивът на Биткойн стана по-сложен от предходните седмици с цели 7.85%, след последната корекция през неделя. Според BTC.com това е осмата позитивна корекция след забраните на Китай.

Копаенето на Биткойн е процес, при който миньорите решават криптографски пъзел, за да верифицират транзакции на блокчейна, в замяна на което получават новосъздадени BTC. В резултат на наличието на миньори, мрежата коригира своята трудност - повече миньори, по-труден добиви и обратно.

Мрежата изглежда се възстановява бързо - през май хаш рейтът е 84Th/s, а в момента е 158Th/s, приближавайки се до най-високата си стойност, постигната в 180Th/s.

Таксите на Етериум са 2300% нагоре от юни насам

Средната такса за транзакция на мрежата на Етериум е $55.47, според BitInfoCharts. Това е повишение от над 2300% от юни насам. В началото на октомври средната такса е била около $20, но в момента на писане е $51.56.

Таксите на мрежата се повишиха значително след влизането в сила на ъпдейта Лондон през август. Освен DeFi и NFT според някои главната причина за повишаването на таксите напоследък е ъпдейтът Altair, който е поредната стъпка към Етериум 2.0 и привлича вниманието на нови инвеститори, което повишава и таксите.

Работната група на Biden иска да регулира стейбълкойните като банки

Правителството на САЩ публикува дългоочаквания репорт за стейбълкойните вчера. Работната група включваше Treasury, SEC и CFTC, които искат Конгресът да одобри закон за компаниите на стабилните монети. С него те ще бъдат регулирани като банки.

Това ще бъде от огромна промяна за всеки един стейбъл, тъй като компаниите ще трябва да спазват не само изисквания за обезпечението, а ще доведе и допълнителни разходи за одит, застраховки, съответствие със закона, които банките са задължени да спазват.

От друга страна това ще доведе до намаляване на риска за клиентите и ще изкара на светлина политиката на издателя на стабилните монети, особено тази на Тетър, който имаше проблеми с обезпечението на резервите си.

Въпреки това издателите на стейбълкойни нямат част от дейностите, характерни за нормалните банки, като например даване на заеми, с които да печелят лихва и покриват разходите си.

SoftBank и Alphabet инвестират в компанията майка на Grayscale

SoftBank и майката на Google, Alphabet, са участвали в рунд за $700 млн в Digital Currency Group, родителя на Grayscale. С тази последна инвестиция бизнесът има оценка от $10 млрд. 

Интернационалният CEO на SoftBank, Marcelo Claure, сподели, че инвестицията дава възможност до диверсифицирана крипто експозиция. Digital Currency Group притежава медия бизнеса CoinDesk, крипто брокера Genesis Global и инвестиционната компания Grayscale.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога