Регистрация

Биткойн падна с над 50%. Но всичко е точно!

Биткойн падна с над 50%. Но всичко е точно!

Доминация на Биткойн: 41.83%

 Цена на Биткойн: $30 742

Обем търговия за последните 24 часа = $182 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 10 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.41T -9.11%
Пазарна Капитализация на Биткойн 586B -19.57%
Пазарна Капитализация на Етериум 279B -18.56%
Пазарна Капитализация на DeFi 78.66B -30.00%

Изглежда доста грозно на крипто пазара.

Биткойн е надолу с 20.18% за последната седмица, спад от над 50% от рекорда си в $68К. Ситуацията не е твърде цветуща и за Етериум, надолу с 19.03% за последните седем дни. Новоизлюпилите се койни обаче бележат още по-големи загуби. Solana сменя ръце на $64.81, надолу с 26.57%, Avalanche - 32.68, Cardano - 21.04%. Крипто пазарът не е изглеждал толкова трагично от време и личи, че това ще продължи преди следващия възход. 

 

Но без паника! Въпреки че пожарът е навсякъде, всичко е наред.

 

Какво обаче се крие зад този спад, питаме се повечето тук. 

Отговорът - глобалната икономика. Правителствата по света се опитват да се справят с инфлация, невиждана от 40 години насам и централните банки взимат мерки като повишение на лихвените проценти и свиване на баланса си. За нещастие това значи изтегляне на “безплатните пари” от икономиката, които в продължение на месеци караха балонът на акции и недвижимо имущество да се надува. 

Резултатът от евтиния кеш далеч не подмина крипто и акциите - а напротив. Корелацията между двата финансови актива стана прекалено силна и започна да създава притеснение у много инвеститори. 

 

Междувременно други глобални събития също са на дневен ред. Войната в Украйна и Covid рестрикциите в Китай допълнително насърчават крипто продажбите, добавяйки чувство за несигурност. Тогава продажбата на стотиците токени Dogecoin и спад в цената изглежда доста оправдана, нали?

Въпреки че всеки от нас, особено биткойнърите, смятаме че блокчейн ще създаде нова финансова система, излязла от пепелта като Феникс, все още не сме достигнали този етап. Крипто е податливо на макроикономиката и това не е хвърляне на прах в очите, а реалния факт. 

Големите количества капитал, които се стичат към индустрията, накараха мнозина инвеститори да вкарат няколко хиляди или милион в проекти, които нямат особено потенциално бъдеще. В такъв случай няма да се изненадаме ако тяхната съдба е подобна на тази на ICO бума през 2018, а може би това се случва точно сега. 

 

От раждането на Биткойн индустрията е сполетяна от върхове, последвани от огромни спадове, а историята се повтаря отново и отново. С всеки спад обаче пазарът се изчиства, давайки потенциал на най-приспособимите и адаптиращи се да поставят начало на следващия възход. 

След последния бум през 2019, видяхме масова крипто адаптация, както и разрастването на NFT, DAO, създаването на стотици DeFi апликации и още много. Трудно е да се предскаже какво ни очаква, но едно е сигурно - трябва да се заредим с търпение. 

 

А изглежда президентът на Ел Салвадор носи именно това. Вчера Nayib Bukele обяви, че страната закупува допълнително 500 Биткойна. С това хазната на Салвадор има общо 2300 койна. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога