Регистрация

5 стратегии за печелене на пари с крипто

5 стратегии за печелене на пари с крипто

Интересувате се от крипто и искате да сте част от играта? Чували сте всички истории за успех – хора, които правят милиони долари, като влизат рано и продават, когато цените са високи. Или може би имате приятели, които правят стабилен доход чрез копаене на крипто.

 

Всеки влиза в сферата на криптовалутите, за да прави пари, но не всички в крайна сметка правят това. Много хора или просто се отказват по пътя, или губят пари, защото не разбират правилно технологията.

 

Индустрията все още е в начален етап на развитие. Тъй като цената нараства, повече хора идват в нея. Тези новодошли винаги се опитват да разберат как да правят пари.

 

Добрата новина е, че има много начини да печелите пари с крипто. От 2011 г. насам има постоянен ръст в активността на разработчиците, активността в социалните медии и броя на стартиращите фирми, създадени в индустрията на криптовалутите.

 

Като се има предвид присъщата променливост на крипто активите, повечето включват висока степен на риск, докато други изискват познания или опит в областта. Тук ще разгледаме по-отблизо начините за печалба с криптовалути.

 

5 стратегии за печелене на пари с крипто:

Инвестиране

Търговия

Залагане и кредитиране

Добиване на крипто

Airdrops и Forks

 

Всяка от тези стратегии е разгледана по-подробно по-долу.

 

Инвестиране

Инвестирането е дългосрочната стратегия за закупуване и държане на крипто активи за известно време. Крипто активите обикновено са много подходящи за стратегия за купуване и задържане. Те са изключително нестабилни в краткосрочен план, но имат огромен дългосрочен потенциал за растеж.

 

Стратегията за инвестиране изисква да идентифицирате по-стабилни активи, които ще съществуват в дългосрочен план. Известно е, че активи като Биткойн и Етериум показват дългосрочно увеличение на цените и могат да се считат за безопасна инвестиция в това отношение.

 

Търговия

Докато инвестирането е дългосрочно начинание, базирано на стратегията купи и не продавай, търговията има за цел да използва краткосрочни възможности.

Крипто пазарът е нестабилен. Това означава, че цените на активите могат драстично да се повишат или намалят в краткосрочен план.

 

За да бъдете успешен трейдър, трябва да имате подходящите аналитични и технически умения. Ще трябва да анализирате пазарните диаграми за представянето на изброените активи, за да можете да правите точни прогнози за увеличенията и пониженията на цените.

Когато търгувате, можете да заемете дълга или къса позиция, в зависимост от това дали очаквате цената на даден актив да се покачи или да падне. Това означава, че можете да реализирате печалба, независимо дали крипто пазарът е бичи или мечи.

 

Залагане и кредитиране

Залагането е начин за валидиране на крипто транзакции. Ако залагате, вие притежавате монети, но не ги харчите. Вместо това заключвате монетите в портфейл за известно време.

 

След това мрежата Proof-of-Stake използва Вашите монети за валидиране на транзакции. Вие получавате награди за това. По същество вие заемате монети на мрежата. Това позволява на мрежата да поддържа своята сигурност и да проверява транзакциите. Наградата, която получавате, е подобна на лихвата, която банката би Ви платила за предоставените средства на депозит.

Алгоритъмът Proof-of-Stake избира валидатори на транзакции въз основа на броя монети, които са се ангажирали да заложат. Това го прави много по-енергийно ефективен от крипто копаене (както при Биткойн) и не изисква да притежавате скъп хардуер.

Можете също така да изберете да заемате монети на други инвеститори и да генерирате лихва по този заем, като сред това давате част от процента на останалите от групата.

 

Добиване на крипто

Добивът на крипто чрез копаене все още е решаващ компонент на механизма Proof-of-Work, на който работи Биткойн. При копаенето на крипто по този начин, ще бъдете възнаградени с нови монети. За копаене се нуждаете от технически опит и предварителна инвестиция в специализиран хардуер. Също трябва да вземете под внимание разходите за електроенергия, тъй като този механизъм изисква голямо количество ток. Обикновено миньорите се състезават за решението на криптографски пъзел - който го направи първи, печели новите койни. 

 

Airdrops и Forks

Airdrops и безплатни токени се разпространяват за генериране на популярност на проекта. Една борса може да направи airdrop, за да създаде голяма потребителска база. Като част от airdrop може да получите безплатни монети, които след това можете да използвате, за да купувате неща или да инвестирате или търгувате.

Разклоняването (т.н fork) е когато блокчейнът се разклонява поради промени или надстройки в протокол, които създават нови монети. Ако държите монети в оригиналната верига, обикновено ще получите безплатни токени и в новата мрежа. Това означава, че получавате безплатна монета, защото сте били на точното място в точното време.

 

Познаването и разбирането на стратегиите по-горе ще бъде наистина полезно. Вече имате по-добра представа за начините, чрез които да направите крипто индустрията печеливша за Вас. Всичко останало е във Вашите ръце.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога